Mont Éléphant (berg i Kanada, lat 46,23, long -74,48)

Mont Éléphant är ett berg i Kanada. Det ligger i provinsen Québec, i den sydöstra delen av landet, 130 km nordost om huvudstaden Ottawa. Toppen på Mont Éléphant är 446 meter över havet.

Terrängen runt Mont Éléphant är kuperad åt nordväst, men åt sydost är den platt. Terrängen runt Mont Éléphant sluttar söderut. Den högsta punkten i närheten är 659 meter över havet, 2,2 km norr om Mont Éléphant. Runt Mont Éléphant är det mycket glesbefolkat, med 6 invånare per kvadratkilometer.. Närmaste större samhälle är Mont-Tremblant, 8,1 km väster om Mont Éléphant. I trakten runt Mont Éléphant finns ovanligt många namngivna insjöar.

I omgivningarna runt Mont Éléphant växer i huvudsak blandskog. Trakten ingår i den hemiboreala klimatzonen. Årsmedeltemperaturen i trakten är 2 °C. Den varmaste månaden är juli, då medeltemperaturen är 17 °C, och den kallaste är januari, med -16 °C. Genomsnittlig årsnederbörd är 1 181 millimeter. Den regnigaste månaden är juni, med i genomsnitt 149 mm nederbörd, och den torraste är februari, med 58 mm nederbörd.