Mount Stirling (berg i Australien, Northern Territory, MacDonnell)

Mount Stirling är ett berg i Australien. Det ligger i regionen MacDonnell och delstaten Northern Territory, i den centrala delen av landet break proof glass water bottle, 2 100 km nordväst om huvudstaden Canberra. Toppen på Mount Stirling är 982 meter över havet, eller 220 meter över den omgivande terrängen. Bredden vid basen är 10,4 km.

Terrängen runt Mount Stirling är platt västerut, men österut är den kuperad. Den högsta punkten i närheten är 1 159 meter över havet, 6,6 km öster om Mount Stirling. Trakten runt Mount Stirling är nära nog obefolkad, med mindre än två invånare per kvadratkilometer.. Det finns inga samhällen i närheten.

Omgivningarna runt Mount Stirling är i huvudsak ett öppet busklandskap. I trakten råder ett hett ökenklimat. Årsmedeltemperaturen i trakten är 26 °C. Den varmaste månaden är januari, då medeltemperaturen är 34 °C, och den kallaste är juni, med 14 °C. Genomsnittlig årsnederbörd är 454 millimeter running hydration systems. Den regnigaste månaden är februari, med i genomsnitt 103 mm nederbörd, och den torraste är augusti, med 1 mm nederbörd.