VM i håndbold 1957 (kvinder)

Verdensmesterskabet i håndbold for damer i 1957 var det første (indendørs) VM i håndbold for kvinder, og mesterskabet blev afholdt i Jugoslavien i perioden 13. – 20 phone band for running. juli 1957.

De 9 deltagende lande spillede først en indledende runde med 3 grupper á 3 hold. De to bedste hold fra hver gruppe gik videre til hovedrunden om placeringerne 1-6, mens de sidste tre hold spillede i placeringsrunden om placeringerne 7-9.

Tjekkoslovakiet blev de første verdensmestre nogensinde ved at slå Ungarn 7-1 i finalen. Bronzemedaljerne gik til værtslandet Jugoslavien efter en sejr på 9-6 over Vesttyskland i bronzekampen. Danmark endte som nr. 5 efter at have slået Østrig i kampen om 5.-pladsen.

De to bedste hold fra hver gruppe gik videre til hovedrunden om 1.- 6 water proof bag.-pladsen, mens de sidste tre hold gik videre til placeringsrunden om placeringerne 7-9.

De tre treere fra de indledende grupper spillede om placeringerne 7-9.

De seks hold, der blev nr. 1 eller 2 i de indledende grupper, spillede i hovedrunden i to grupper med tre hold. De to gruppevindere gik videre til VM-finalen, de to toere gik videre til bronzekampen, mens de to treere måtte tage til takke med kampen om 5.-pladsen.