Månekuppel

Månekuppel er en type skjoldvulkan som finnes på overflaten av jordens måne. De er typisk dannet av høyt viskose, muligens silikatrik lava brutt ut fra lokaliserte ventiler etterfulgt av relativt sakte avkjøling. Månekupler er brede, avrundete, sirkulære formasjoner med en svak helning som stiger et par hundre meter til senterpunktet. De er typisk 8–12 km i diameter, men kan bli så store som 20 km. Noen av kuplene inneholder små kraterhull på toppen.

Indre struktur · Gravitasjonsfelt · Topografi · Magnetfelt ·  Atmosfære · Ionehale · Månelys

Bane · Faser · Solformørkelse · Måneformørkelse · Solformørkelse på månen · Tidevann

Selenografi · Framside · Bakside · Formasjoner · Månehav (Liste) · Kratere (Liste) · Fjell · Daler · Sydpol-Aitkenbassenget · Shackleton · Vann · Jord · Fjell med evig lys · Romvær&nbsp glass water containers;· Transiente månefenomener

Geologi (Tidsskala) · Nedslagsteorien · Stein fra månen · Månemeteoritter · KREEP · ALSEP · Lunar laser ranging · Det sene tunge bombardementet · Observasjon av månen

Utforskning av månen · Apollo-programmet · Robotutforskning · Fremtidige oppdrag&nbsp thermos coffee bottle;· Kolonisering · Konspirasjonsteorier

Månekalender · Måned · Månen i kunst og litteratur · Månen i mytologi&nbsp meat tenderizing marinade for steak;· Måneillusjon · Måneeffekt · Kratere oppkalt etter personer · Mannen i månen · Måneteori

Solsystemet · Naturlig satellitt&nbsp insulated metal water bottle;· Dobbelplanet